TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met hotelkamer op zolder

Geld verdienen met hotelkamer op zolder

Geld verdienen is mogelijk door de eigen zolder als hotelkamer te presenteren en deze voor kort verblijf te verhuren. Het is inmiddels al een nieuwe trend geworden om een kamer in de eigen woning ter beschikking te stellen aan derden die voor een korte tijd of eventueel langere tijd op zoek zijn naar een onderkomen. Zo kan het voorkomen dat iemand gedurende twee weken studenten uit Frankrijk in huis heeft en daarna een ingenieur uit China verwelkomt die in verband met werk tijdelijk in Nederland verblijft.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de eigen zolder of een andere ruimte in huis te verhuren. Het is een mogelijkheid om zelf een advertentie op internet te plaatsen, waarbij er van verschillende websites gebruik kan worden gemaakt. Een voorbeeld daarvan is Airbnb, waar de mogelijkheid wordt geboden om een korte tekst te plaatsen in combinatie met een foto. In de tekst kan verteld worden hoe de woonruimte eruit ziet en wat er wordt geboden. Op deze manier kunnen potentiële huurders een indruk krijgen van datgene wat er wordt geboden en al dan niet gebruikmaken van het aanbod dat gedaan wordt.

In Nederland heeft Airbnb een grote groei doorgemaakt in een jaar tijd en opvallend is dat in Brabant de groei het grootste is geweest. In een periode van een jaar is het aanbod van tijdelijke woonruimte bij particulieren namelijk gestegen met 250 procent en in heel Nederland is er sprake van een groei van 177 procent. Het is een leuke manier om geld te verdienen, waarbij er geen investering nodig is.