TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met vrijwilligerswerk

Geld verdienen met vrijwilligerswerk

In tijden waarin het lastig is om werk te vinden en men bijvoorbeeld werkloos thuiszit of geen bijbaan kan vinden, kan geld verdienen met vrijwilligerswerk uitkomst bieden. Er zijn tal van mogelijkheden om te werken als vrijwilliger en het leuke is dat er niet alleen een goed doel mee wordt gediend, maar dat er ook nog een leuk zakcentje aan kan worden overgehouden.

Vrijwilligers mogen namelijk tot aan een bepaald bedrag een vergoeding ontvangen zonder dat daarover belasting betaald hoeft te worden. Met het verrichten van vrijwilligerswerk doen zich nog meer voordelen voor. Zo wordt de medemens geholpen, kan er werkervaring worden opgedaan en kunnen er sociale contacten worden opgedaan. Wie thuiszit en het liefst wel aan de slag wil, kan overwegen om vrijwilligerswerk te gaan doen in de eigen omgeving.

Overigens geldt dat vrijwilligerswerk voor mensen die in de WW zitten gemakkelijker wordt gemaakt. Zo kunnen werklozen met een WW-uitkering in de toekomst op meer ruimte rekenen om als vrijwilliger te werken. De regels worden hiervoor namelijk verruimd door de minister van Sociale Zaken. De minister is onder meer van mening dat het doen van vrijwilligerswerk de kansen op het vinden van werk vergroot. Overigens is de minister ook van mening dat het doen van vrijwilligerswerk niet mag leiden tot verdringing op de arbeidsmarkt. Voor de zomer zullen in ieder geval de eerste voorstellen van de minister van Sociale Zaken komen die dan betrekking hebben op het verruimen van de mogelijkheden om als vrijwilliger te gaan werken met een WW-uitkering.