TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met vakantiedagen

Geld verdienen met vakantiedagen

Iedereen die werkt heeft natuurlijk recht op vakantie. De hoeveelheid vakantiedagen kan per bedrijf of organisatie verschillen en wie veel vakantiedagen heeft, kan daarvan profiteren. Het is namelijk mogelijk om geld te verdienen met vakantiedagen. Werknemers kunnen geld verdienen door bij de werkgever een verzoek in te dienen de extra vakantiedagen te laten uitbetalen. Dat is overigens uitsluitend mogelijk voor de zogenoemde bovenwettelijke vakantiedagen. Het is dan ook niet mogelijk om het volledige jaar te werken zonder ook maar een dag vrij te hebben genomen.

Ook vakantiedagen van voorgaande jaren die niet door de werknemer zijn verbruikt, kunnen voor uitbetaling in aanmerking komen. Hiervoor geldt eveneens weer dat het alleen van toepassing is op de bovenwettelijke vakantiedagen. Werkgevers zijn niet verplicht om het verzoek uit uitbetaling van bovenwettelijke vakantiedagen toe te kennen. Zo kunnen werknemers evenmin worden verplicht om de dagen uit te laten betalen in plaats van op te nemen als vrije dagen.

Onlangs is er door het Europees Hof van Justitie bepaald dat nabestaanden van een werknemer in aanmerking komen voor een geldelijke vergoeding van overgebleven verlofdagen. De rechters hebben in hun besluit meegenomen dat de situatie in het geval van overlijden van een werknemer vergeleken kan worden met een werknemer die het bedrijf verlaat en daardoor recht krijgt op uitbetaling van overgebleven vakantiedagen.

Geld verdienen met vakantiedagen kan aangeraden worden als iemand een overschot heeft en niet van plan is om alle verlofdagen op te maken. Op deze manier kan er wat extra zakgeld worden verkregen op een gemakkelijke manier.