TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geen geld verdienen met sparen, maar met beleggen

Geen geld verdienen met sparen, maar met beleggen

Geld verdienen met sparen zit er momenteel haast niet in, want het kan zelfs geld gaan kosten. De rente is de laatste weken weer gedaald en geld verdienen met sparen zal op korte termijn niet rendabel zijn. De Europese Centrale Bank heeft een paar weken terug maatregelen genomen die ertoe leiden dat de rente op spaarrekeningen zal dalen tot het niveau van minder dan een procent.

Er zijn op dit moment nog enkele spaarrekeningen die een rente tussen de 1,5 en 2 procent bieden, maar dat zal binnenkort voorlopig tot de verleden tijd gaan horen. Sparen heeft gecorrigeerd voor inflatie weinig zin en zeker als het vermogen meer bedraagt dan het bedrag van 21.139 euro voor alleenstaanden en het dubbele voor partners. In dat geval moet er namelijk vermogensrendementsheffing betaald worden van 1,2 procent over het meerdere van het genoemde bedrag.

Er zijn overigens wel consumenten die profijt hebben van de lage rente, zoals woningeigenaren met een hypotheek waar een variabele rente aan is gekoppeld. Ook consumenten die binnenkort een huis gaan kopen, kunnen hun voordeel doen met de lage rente.

Er wordt verwacht dat door de lage rente consumenten en bedrijven gemotiveerd worden om meer geld uit te geven, zodat de economie een boost kan krijgen. De maatregel die de ECB heeft genomen is weinig florissant voor de spaarders, maar geld verdienen kan nu wel door te gaan beleggen. Er zijn namelijk meer spaarders die de overstap maken naar beleggen omdat er daarmee nog rendement kan worden behaald.