TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met wisselen van energiebedrijf

Geld verdienen met wisselen van energiebedrijf

Het aantal consumenten dat in 2013 is gewisseld van energiebedrijf heeft een recordhoogte bereikt. Geld verdienen door het overstappen van energieleverancier werd vorig jaar door ruim dertien procent van de Nederlanders gedaan. In 2012 lag dat percentage nog op ongeveer 12,5 procent.

Er is al langer sprake van een toename van het aantal overstappers. Het wisselen van energiebedrijf is namelijk een eenvoudige manier om geld te verdienen. Er kan met de overstap flink worden bespaard op de vaste lasten voor energie. Uit de cijfers van de Autoriteit Consument & Markt blijkt dat er huishoudens zijn die op jaarbasis met het wisselen van energiebedrijf wel tot 314 euro besparen.

Het loont meestal om te zoeken naar een op maat gemaakte energieovereenkomst. Zo kan er bijvoorbeeld een overeenkomst worden afgesloten waarbij er rekening wordt gehouden met matig gebruik van gas en hoger verbruik van elektriciteit. Overigens is de toezichthouder van mening dat het een uitstekende zaak is dat de consumenten in Nederland doorkrijgen dat het wisselen van energiebedrijf een grote besparing kan opleveren. Bovendien zorgt de concurrentie ervoor dat energieleveranciers innovatiever worden om klanten aan zich te binden. Concurrerende prijzen en een verbetering van de service spelen daarbij een belangrijke rol.

In 2004 de energiemarkt geliberaliseerd. Vanaf dat moment is meer dan veertig procent van de consumenten in elk geval één keer overgestapt naar een andere energieleverancier. Verder onderzoek van het ACM heeft uitgewezen dat in de komende twee jaar veertig procent van de consumenten het voornemen heeft om te wisselen van energieleverancier.