TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met tweedehands designkleding

Geld verdienen met tweedehands designkleding

Geld verdienen met tweedehands designkleding wordt als een goudmijntje gezien. Er kan veel geld mee verdiend worden als er de nodige aandacht en tijd aan wordt besteed. Het gaat daarbij niet om het verkopen van eigen kleding, wat natuurlijk ook kan, maar vooral om het verzamelen van tweedehands designkleding die weer wordt doorverkocht.

Het verkopen van tweedehands designkleding kan zowel offline als online worden gedaan. Tegenwoordig zijn er al veel tweedehands kledingwinkels die hun collectie of een deel daarvan ook online aanbieden. Voor designkleding is een grote markt, maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor vintage mode. Naast dat geld verdienen met de verkoop van tweedehands kleding met een exclusieve uitstraling nog altijd als een gat in de markt kan worden gezien, geldt dat ook voor exclusieve accessoires die een tweede leven verdienen.

Wie zich wil richten op de verkoop van tweedehands designkleding doet er goed aan zich te onderscheiden van andere aanbieders. Dat kan bijvoorbeeld door uitsluitend kwalitatieve kleding en accessoires aan te bieden, waar geen vlekje op te vinden is. Ook is het mogelijk om de aandacht op één exclusief merk te richten, zodat daarmee een speciale doelgroep kan worden bereikt. De markt van tweedehands kleding met designermode wordt steeds groter. De crisis is daar debet aan, want consumenten willen nog wel graag designerkleding en accessoires aanschaffen, maar hebben minder geld tot hun beschikking. De stap naar het kopen van tweedehands designerkleding komt dan goed uit en spreekt ook een andere doelgroep aan die over te weinig budget beschikt om de kleding en accessoires nieuw te kopen.


Geld verdienen met uitlenen van designkleding

Geld verdienen met uitlenen van designkleding

Er zijn allerlei innovatieve en verfrissende ideeën om geld te verdienen. Zo is er een bedrijf in de Jordaan in Amsterdam met de naam LENA dat geld verdient met het uitlenen van designerkleding. Met het aanbieden van abonnementen is het mogelijk dat klanten kleding lenen van bekende modemerken van een hoogwaardig niveau. Naast dat er abonnementen beschikbaar zijn, geldt dat het mogelijk is om hier kleding aan te schaffen. De klanten met een abonnement hebben de optie om kleding te lenen en weer terug te brengen om vervolgens een ander kledingstuk te lenen. De goedkoopste abonnementen kosten iedere maand 25 euro. Het bedrijf verdient geld aan deze abonnementen die ook in een hogere prijsklasse beschikbaar zijn.

Het hangt van het type abonnement af hoeveel kledingstukken er telkens geleend mogen worden. Naast dat er op deze wijze geld is te verdienen met het uitlenen van kleding is er sprake van een hoger doel. De kledingindustrie is nu eenmaal een vervuilende sector en met dit concept is het minder vaak nodig om kleding te kopen. In winkels is al te zien dat de collecties elkaar snel opvolgen. Het is bovendien al gewoon om bijvoorbeeld auto’s te delen en daaraan te verdienen. Of een huis beschikbaar te stellen. Kleding met elkaar delen is een ideale manier om de kledingindustrie minder vervuilend te maken. De bijdrage voor de mindere vervuiling is nu nog klein, maar het doel spreekt voor zich. In elk geval is er een leuk initiatief bijgekomen en is het de bedoeling om swap points in de rest van Nederland op te richten.