TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met de verkoop van je privacy

Geld verdienen met de verkoop van je privacy

Het is bij de meeste consumenten wel bekend dat bedrijven geld kunnen verdienen aan de verkoop van persoonlijke gegevens van mensen, maar de rollen kunnen natuurlijk ook omgedraaid worden. Een student uit Groningen wil namelijk nu geld verdienen met de verkoop van zijn eigen privacy.

Google en sociale netwerken als Facebook kunnen veel geld verdienen met de verkoop van persoonlijke gegevens aan commerciële partijen. De student uit Groningen, Shawn Buckles, wil nu zelf aan zijn eigen persoonlijke gegevens geld verdienen. Daarvoor is er een speciale veiling opgezet, waarbij alle persoonlijke gegevens van Shawn aan de hoogste bieder zullen worden verkocht.

De winnaar van de veiling krijgt toegang tot alle persoonlijke gegevens van de Groningse student. Zo wordt er onder meer inzicht gegeven in de berichten die via WhatsApp worden verzonden en zal er eveneens toegang worden geboden tot de internetgeschiedenis, e-mailberichten en tot de locatiehistorie van Shawn. De oproep is gedaan op YouTube en heeft als doel om zoveel mogelijk personen aan te sporen om een bod uit te brengen.

Overigens is de student niet van plan om zijn persoonlijke leven drastisch te gaan veranderen als de verkoop van de persoonlijke levens doorgaat. De reden waarom Shawn dit doet is doordat hij zelf geld wil verdienen aan zijn eigen privacy in plaats van dat bedrijven dat doen.

Er zijn al meerdere biedingen binnengekomen op de veiling van de persoonlijke gegevens. Tot op heden is het hoogst uitgebrachte bod 100 euro, maar Shawn wil doorgaan tot er in elk geval een bedrag met drie nullen wordt geboden. De veiling loopt tot 12 april.