TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met tussentijds stoppen spaardeposito

Geld verdienen met tussentijds stoppen spaardeposito

Er zijn momenteel enkele banken en verzekeraars die onlangs de regels voor het tussentijds stoppen met een spaardeposito hebben versoepeld. Voorheen moest daarvoor nog een boete worden betaald. Geld verdienen kan door van deze regeling gebruik te maken door het geld op een andere manier te gebruiken. Zowel de Nationale Nederlanden als Knab bieden de gelegenheid om de deposito voortijdig te stoppen. Er geldt wel een voorwaarde en dat is de rente op het deposito gelijk of hoger moet zijn dan de actuele geldende rente voor een deposito die over eenzelfde looptijd beschikt.

De ING, OHRA en Delta Lloyd bieden spaarders ook gunstige voorwaarden om een spaardeposito voor het einde van de termijn te beëindigen. Er wordt wel verwacht dat de spaarder dan een kleine rentevergoeding betaalt of 50 euro aan administratiekosten. Het wordt in deze tijd raar gevonden dat banken niet zo coulant zijn als actuele rentes lager zijn dan die de spaarder op een deposito ontvangt. De bank kan in dat geval namelijk geld besparen.

Er is nog een bank die de optie overweegt om soepeler om te gaan met het tussentijds beëindigen van spaardeposito’s. Dat is ASR Bank, die momenteel al wel soepelomgaat met betrekking tot de zogenoemde lijfrentespaarrekeningen. Er wordt voor spaardeposito’s op dit moment nog echter een bedrag van vijf procent van het saldo op het spaardeposito in rekening gebracht bij een tussentijdse beëindiging.

Als geld vrijkomt van een spaardeposito, dan is het mogelijk om daarmee geld te verdienen door bijvoorbeeld te gaan beleggen of op zoek te gaan naar een andere rendabele investering.