TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door ontslag te nemen

Geld verdienen door ontslag te nemen

Het klinkt onlogisch. Geld verdienen door ontslag te nemen. Het is tegenwoordig wel mogelijk, want het bedrijf Amazon verstrekt aan werknemers een geldelijke beloning als zij besluiten om met het werk te stoppen. Er is een nieuw beleid opgesteld voor de werknemers van Amazon met de titel ‘Pay to Quit’. Elke werknemer die laat weten te willen stoppen met het werk en dat natuurlijk ook doet, kan geld verdienen. Er wordt dan een bedrag van 2.000 dollar toegekend.

Achter het beleid schuilt een doel. Het bedrijf wil namelijk voorkomen dat er bij Amazon werknemers in dienst zijn die niet gelukkig zijn met hun werk. De gedachte die erachter schuilt is dat ongelukkige werknemers minder productief zijn. Overigens laat Jeff Bezos als CEO weten niet te hopen dat er veel werknemers zijn dit het aanbod zullen accepteren.

Het geld verdienen door ontslag te nemen kan nog hoger uitvallen als de werknemers een jaar wachten. Volgend jaar zal de beloning om te stoppen met werken namelijk verder oplopen tot een bedrag van 3.000 dollar. Nog verder in de toekomst kan de beloning zelfs een hoogtepunt bereiken van 5.000 dollar.

Het beleid van Amazon is in het bedrijfsleven niet nieuw. Er is al eerder een bedrijf geweest dat een ontslagpremie aanbiedt, namelijk een Amerikaanse webwinkel. Bij dat bedrijf maakt ongeveer twee procent van het personeel gebruik van de mogelijkheid om geld te verdienen door ontslag te nemen. Het is de verwachting dat er bij Amazon meer werknemers vertrekken, omdat het carrièreperspectief ontbreekt.