TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met indienen van bezwaar

Geld verdienen met indienen van bezwaar

Als er niet direct mogelijkheden zijn om met het genereren van een inkomen geld te verdienen, dan kan er altijd nog geld bespaard worden of op een andere manier geld worden verdiend. Deze maand zijn er weer verschillende praktische tips beschikbaar en die kunnen zeker geld opleveren. Dit is de periode van de belastingaangifte en er zijn bijvoorbeeld consumenten die komende tijd nog een definitieve aanslag van een eerder jaar ontvangen, waartegen bezwaar kan worden gemaakt.

Als de consument het niet eens is met definitieve aanslag en de Belastingdienst is in de beslissing verwijtbaar, dan loont het natuurlijk altijd de moeite om in bezwaar te gaan. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er een mogelijkheid bestaat om een vergoeding aan te vragen bij het indienen van het bezwaar. Er dient dan wel aan bepaalde voorwaarden te zijn voldaan, zoals dat er een verwijtbare fout is gemaakt en dat de beslissing zal worden herzien door de Belastingdienst. Er geldt een standaard vergoeding als er aan de voorwaarden is voldaan van 235 euro. De vergoeding kan echter hoger uitvallen indien er bijvoorbeeld nog een hoorzitting is gekoppeld aan het ingediende bezwaar.

Het indienen van een bezwaar tegen de WOZ-waarde bij de gemeente kan eveneens geld besparen. Wie een beschikking krijgt van de gemeente met daarin de WOZ-waarde kan daartegen bezwaar maken. Als de waarde vervolgens lager wordt vastgesteld, dan kan de lagere waarde voor een geldbesparing zorgen door de lagere gemeentelijke belastingen en door de lagere woningwaarde voor het Eigen Woning Forfait bij de aangifte inkomstenbelasting.