TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met geluidloze muziek

Geld verdienen met geluidloze muziek

Het klinkt weer eens te bizar voor woorden, maar het is echt mogelijk om geld te verdienen met geluidloze muziek Dat heeft de band Vulfpeck in elk geval bewezen met de geluidloze tracks die via de muziekdienst Spotify worden aangeboden. Nummers zonder muziek kunnen via Spotify worden beluisterd en de band Vulfpeck kan daar geld aan verdienen.

Vulfpeck heeft het album Sleepify uitgebracht en daar staan tien muzieknummers zonder geluid op vermeld. Elk nummer heeft een titel waar minimaal één Z in is opgenomen en er zijn titels met meerdere Z’s. Deze letter verwijst naar het slapengaan net als de naam van het album. Het is dan ook de bedoeling dat je naar de verschillende nummers gaat luisteren voordat je gaat slapen. De ludieke actie van Vulfpeck heeft ook een doel en dat is geld verdienen voor het kunnen realiseren van een concerttour.

De band heeft dan ook een oproep aan de fans gedaan om voor het slapengaan het album via Spotify te beluisteren en op repeat te zetten. Elke keer dat een nummer namelijk minimaal gedurende dertig seconden wordt beluisterd, wordt er door de band geld verdiend. Het is geen vetpot, want de band krijgt voor iedere dertig seconden dat een track wordt afgespeeld het bedrag van 0,007 dollar. Ondanks deze lage prijs wordt er door de band per nacht toch ongeveer 6 dollar binnengehaald.

Geld verdienen met nummers zonder muzikaal geluid behoort tegenwoordig dus ook al tot de mogelijkheden. Overigens is nog niet bekend geworden of de band op deze manier al genoeg geld heeft verdiend voor een concerttour.