TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door de koelkast slim te gebruiken

Geld verdienen door de koelkast slim te gebruiken

Geld verdienen is mogelijk door de koelkast op een slimme manier te gebruiken. Zo wordt onder meer aangeraden om producten die uit het vriesgedeelte komen in de koelkast te laten ontdooien en niet op het aanrecht. Dat levert namelijk geld op, want door bevroren producten in de koelkast te laten ontdooien, wordt er door de koelkast zelf minder energie verbruikt om de temperatuur op niveau te houden.

Per dag kost een koelkast ongeveer 0,12 euro in gebruik aan energie. Het wordt dan ook aangeraden om restjes eten eerst te laten afkoelen voordat deze in de koeling worden geplaatst om een volgende dag weer op te eten. Het is belangrijk om warme gerechten eerst af te laten koelen om zodoende onnodig energie te verbruiken. De koelkast zal namelijk harder moeten werken om de temperatuur op peil te houden als er warme producten in worden geplaatst. Door deze tips ter harte te nemen kan er bespaard worden op de energiekosten van de koelkast. Het gaat natuurlijk niet om enorme bedragen, maar alle beetjes helpen natuurlijk in dat opzicht.

Niet alleen slim omgaan met koelkasten zorgt voor een besparing op de energie, want er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om door op energie te besparen geld te verdienen. Denk maar eens aan het onnodig aanlaten van lichten in een ruimte waar je zelf niet bent of aan een graadje lager zetten van de verwarming. Denk ook aan isolatie van de woning, bijvoorbeeld door dubbele beglazing te laten plaatsen en deuren dicht te houden om geen tocht binnen te laten komen.