TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen in het buitenland

Geld verdienen in het buitenland

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat de werkzoekenden in Nederland voor het geld verdienen uitwijken naar het buitenland. Het aantal mensen dat geld wil gaan verdienen over de grens is namelijk fors gestegen. Het gaat om de werkzoekenden die ingeschreven staan bij het UWV en in 2011 waren er nog maar vierduizend personen die op zoek waren naar een baan in het buitenland. Dat aantal is nu vertienvoudigd, want het blijkt dat er tegenwoordig maar liefst 47.000 personen zijn die ingeschreven staan bij het UWV en op zoek willen naar een baan in het buitenland om daar geld te gaan verdienen.

Elke maand blijken er vijftienhonderd mensen bij te komen die de grens over willen gaan om in een ander land een toekomst op te bouwen. Overigens gaat het niet alleen om werklozen, want er zijn ook mensen die op dit moment al een baan hebben, maar deze willen verruilen voor werk in het buitenland.

Het type baan waar naar gezocht wordt loopt sterk uiteen en dat geldt ook voor het opleidingsniveau waar de werkzoekenden over beschikken. In de grensstreek met Duitsland zijn er bijvoorbeeld mensen die in de kinderopvang in Duitsland willen werken om geld te verdienen en in Zweden zijn verschillende bedrijven op zoek naar Nederlandse vrachtwagenchauffeurs.

Er is ook een toename te constateren van bedrijven in het buitenland die specifiek op zoek zijn naar Nederlands personeel, zoals een ziekenhuis op Bonaire. In Canada is er het bedrijf Bey Canada, dat eveneens op zoek is naar buitenlands personeel in allerlei soorten sectoren.