TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met belastingaangifte 2013

Geld verdienen met belastingaangifte 2013

In deze tijd van het jaar is het weer mogelijk om geld te verdienen met de belastingaangifte. Dat zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar een grote groep komt zeker in aanmerking voor een belastingteruggave. Bijvoorbeeld als er vorig jaar sprake is geweest van een bijbaan naast een studie. Indien er weinig geld is verdiend kan de ingehouden loonbelasting voor een deel of helemaal worden teruggevorderd door aangifte voor de belasting te doen.

Naast dat er geld kan worden teruggekregen door weinig verdiensten, zijn er ook nog andere mogelijkheden om van de Belastingdienst geld terug te ontvangen. Dat kan namelijk als er hypotheekrente is betaald, maar ook als iemand te maken heeft gehad met uitgaven voor zorgkosten. In eerste instantie was het de bedoeling om de zorgkosten niet meer aftrekbaar te laten zijn, maar daar is op de valreep nog verandering in gekomen. Wie bijvoorbeeld implantaten heeft laten zetten of een kroon of brug aangemeten heeft gekregen, kan deze kosten als uitgaven voor speciale zorgkosten opvoeren. Er moet alleen wel rekening gehouden worden met een drempel. De drempel wordt berekend aan de hand van het inkomen en de uitgaven boven de drempel komen voor aftrek in aanmerking. Dat kan zomaar een paar honderd euro opleveren. Tel dus alle uitgaven voor speciale zorgkosten bij elkaar op om te zien of je boven het drempelbedrag uitkomt.

De Belastingdienst heeft een handig aangifteprogramma opgesteld, waarin al een aantal gegevens zijn verwerkt. Als daar gebruik van wordt gemaakt, dan wordt aangeraden om de door de Belastingdienst ingevulde gegevens te controleren.