TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door slim te besparen

Geld verdienen door slim te besparen

Geld verdienen door slim te besparen op allerlei zaken is van alle tijden, maar er zijn altijd nog zaken waar verder op bespaard kan worden. Vaak besparen mensen eerst op uitgaven zoals boodschappen door goedkoper in te kopen en naar goedkopere winkels te gaan. Het opstellen van een boodschappenlijstje voorkomt dat er impulsinkopen worden gedaan en er meer geld wordt uitgegeven dan de bedoeling is. Een volgende stap om geld te verdienen is vaak het vergelijken van de bestaande verzekeringen met nieuwe verzekeringen om een lagere premie te betalen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet altijd nodig als men zelf over voldoende geld beschikt om een crematie of begrafenis te betalen.

Er doen veel mensen mee met loterijen, waarvoor een automatische afschrijving is geregeld. De kans op het winnen van een grote prijs is klein, maar er kan wel elke maand geld bespaard worden door de loterij op te zeggen. Ook op het gebruik van elektrische apparaten kan geld worden bespaard en daarbij is het handig om te meten wat een apparaat aan stroom verbruikt.

Het geld dat met de verschillende bezuinigen wordt bespaard kan op een spaarrekening worden gezet. De rente is weliswaar niet heel hoog, maar er kan toch wat extra’s mee worden verdiend. Maak in dat geval een vergelijking tussen spaarrekening bij diverse banken. Het geld kan ook besteed worden om in aandelen te beleggen om zo meer geld te verdienen, maar in dat geval is het wel raadzaam dat men zich er goed in verdiept.