TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen als onbekende artiest

Geld verdienen als onbekende artiest

Zangers en bands hebben tegenwoordig geen grote hit nodig om geld te verdienen als het aanbod via Spotify verloopt. Dat maakt het ook mogelijk voor onbekende artiesten om op een muzikale manier geld te verdienen. De artiest moet er dan wel wat voor over hebben, want er moeten dan wel per dag gemiddeld 20 liedjes worden gemaakt en ook nog over specifieke onderwerpen die de consument op dat moment bezighouden.

Matt Farley is 35 jaar en een Amerikaanse artiest die volgens de media eerder als slecht dan als matig beoordeeld kan worden op het muzikale voorkomen. Matt Farley heeft dan geen talent op muzikaal gebied, maar beschikt wel over een enorme kennis op het gebied van internet en technologie. Dit talent zorgt ervoor dat hij in staat is om veel geld te verdienen met het maken van muziek die digitaal wordt aangeboden. De selfmade artiest biedt de muziek aan op onder meer Spotify, iTines en op Amazon.

Matt produceert in Massachussetts elke dag in zijn kelder ongeveer tussen de 5 en de 100 liedjes op een dag. Dat komt over een langere periode uit op ongeveer 20 liedjes gemiddeld per dag en in totaal heeft Matt in een periode van zes jaar al veertienduizend liedjes gemaakt. Matt gaat daarbij slim tewerk en neemt in de titel van het liedje woorden op die vaak door gebruikers van de zoekmachine worden ingetypt. Dat zorgt ervoor dat zijn muziek goed gevonden wordt en zo heeft Matt het afgelopen jaar met zijn muziek al 17.000 euro verdiend.