TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met deposito spreiding

Geld verdienen met deposito spreiding

Geld verdienen is makkelijk als er al geld aanwezig is. Dat kan namelijk door het geld vast te zetten in een termijndeposito. Aangezien het geld dan wel voor langere tijd vaststaat kiezen veel consumenten niet voor deze aantrekkelijke manier van geld verdienen. De rente op een termijndeposito is gemiddeld hoger dan de rente op een spaarrekening. Wie daarvan wil profiteren en toch flexibiliteit wenst met betrekking tot het kunnen opnemen van het spaargeld kan de keuze maken van het spreiden van het spaargeld over meerdere termijndeposito’s.

Er wordt op een termijndeposito meer rente gegeven als het spaargeld langer wordt vastgezet. In plaats van bijvoorbeeld 20.000 euro op een deposito onder te brengen, kan de keuze worden gemaakt om bijvoorbeeld voor tien deposito’s te kiezen en op elk daarvan 2.000 euro te zetten. In dat geval moet er natuurlijk wel voor verschillende termijnen worden gekozen, zodat men nooit te lang hoeft te wachten totdat er op een van de deposito’s weer geld beschikbaar komt.

Het spreiden van het geld op deposito’s biedt in ieder geval een hogere rente dan op een gemiddelde spaarrekening en biedt ook nog eens de nodige flexibiliteit. Het is bekend dat tweederde van de consumenten in Nederland het geld niet vast wil zetten op deposito’s vanwege het gebrek aan flexibiliteit. Met dit nieuwe inzicht van deposito spreiding kan dat anders worden, want er wordt meer flexibiliteit genomen. Geld verdienen kan dus zeker zonder jarenlang geen gebruik kunnen maken van het beschikbare spaargeld op de rekening. Een hoge rente met flexibiliteit wordt onder meer aangeboden door LeasePlan Bank, waarbij er gebruik kan worden gemaakt van de DepositoPlanner om een goede spreiding te kunnen bewerkstelligen.