TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Nu geld verdienen met besparen op financiŽle producten

Nu geld verdienen met besparen op financiŽle producten

Nu geld verdienen is mogelijk door alle financiële producten onder de loep te nemen. Zelfs de Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft laten weten dat de huishoudens veel geld kunnen besparen door te gaan vergelijken bij andere verzekeraars. Er is in kaart gebracht wat er allemaal bespaard kan worden en daarmee heeft de NMa weer het overstappen onder de aandacht van het grote publiek gebracht.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft uitgezocht wat er gemiddeld bespaard kan worden op onder meer autoverzekeringen en zorgverzekeringen als er bij verschillende verzekeraars producten worden vergeleken. Het blijkt namelijk dat de verschillen in kosten vele malen groter zijn dan de consumenten veronderstellen.

Niet alleen bij autoverzekeringen en bij zorgverzekeringen kan er veel geld worden bespaard. Geld verdienen is ook mogelijk als de reisverzekeringen, opstalverzekeringen en inboedelverzekeringen met elkaar worden vergeleken. De duurste aanbieder rekent soms wel een drie keer zo hoge premie als de goedkoopste aanbieder. Verder blijkt dat er op de kosten van de hypotheek het meest verdiend kan worden.

Geld verdienen door geld te besparen is zeker tijdens economisch slechte tijden een uitkomst voor veel consumenten. Bovendien reageren bedrijven daarop door heviger te gaan concurreren. Dat kan vervolgens weer leiden tot prijsverlagingen, waardoor consumenten nog meer kunnen profiteren van de concurrentiestrijd en de verschillen in kosten.  Eerder lanceerde het NMa al een campagne om geld te verdienen door naar een andere leverancier van energie over te stappen.

Oudere gezinnen kunnen het meeste geld verdienen door te vergelijken en te besparen op financiële producten met een gemiddeld bedrag van 1128 euro. Single jongeren besparen het minst, maar nog altijd wel een bedrag van gemiddeld 215 euro.