TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met eigen designs in games

Geld verdienen met eigen designs in games

Er komen steeds meer nieuwe ontwikkelingen voor het geld verdienen op een leuke en originele wijze. Nu heeft Sony weer een plan ontwikkeld om gamers geld te laten verdienen. Het is daarbij de bedoeling dat de spelers van de games Everquest en Everquest II van de optie gebruik kunnen maken om zelf kleding en wapens voor in de game te ontwikkelen en te koop aan te bieden. De ontwerpers krijgen in dat geval veertig procent van de netto opbrengsten.

De virtuele bepantserde kleding en de wapens worden in een webwinkel te koop aangeboden aan andere spelers van de games Everquest en Everquest II. Dit is pas het begin, want als het een groot succes mag worden, dan zal het niet lang duren voordat er ook andere games aan toegevoegd worden.

Spelers van de games kunnen gebruikmaken van software, zoals Maya 3D om de kleding en wapens te ontwikkelen. Het gaat uitsluitend om het uiterlijk van de kleding en wapens, want Sony blijft natuurlijk bepalen wat de eigenschappen van een voorwerp of kledingstuk zijn, zoals de magische kracht van het wapenarsenaal. Bovendien moeten de ontwerpen wel door Sony worden goedgekeurd voordat deze in de webwinkel te koop kunnen worden aangeboden. Het is dus niet zo dat elk ontwerp door de keuring komt en online wordt gezet.

Wie op deze manier geld wil verdienen moet rekening houden met de virtuele wereld van de games en de kleding en wapens daarop aanpassen. Creativiteit en originaliteit komen daar natuurlijk uitstekend bij van pas.