TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Minder geld uitgeven met speciale betaalpas

Minder geld uitgeven met speciale betaalpas

Minder geld uitgeven leidt op den duur tot geld overhouden. Het is een speciale manier van geld verdienen, waar in Australië op een bijzondere manier vorm aan is gegeven. Daar ontvangen hulpbehoevenden namelijk een speciale betaalpas met daar een geldtegoed. Het geld kan echter uitsluitend worden gebruikt om voeding te kopen, woonruimte te betalen, kleding aan te schaffen en om gebruik te kunnen maken van zorg en onderwijs.

De bijzondere betaalpas is onder meer bestemd voor mensen met financiële problemen of mensen, die in de financiële problemen dreigen te raken. Door alleen met het geld in de eerste levensbehoeften te voorzien kan er flink bespaard worden. Het geld dat de gebruikers van de betaalpas overhouden mogen ze sparen. De betaalpas heeft de naam Basics card gekregen en wordt nu na een regionale proef in heel Australië ingevoerd. De BBC heeft er aandacht aan besteed en laten weten dat deze manier van geld besteden een voorbeeld zou moeten zijn voor alle landen in de wereld.

Het is het plan van de overheid in Australië om mensen op deze manier geld te laten verdienen in plaats van in financiële probleemsituaties terecht te komen. Met alleen een Basics card in het bezit kunnen de mensen namelijk geen geld uitgeven aan onnodige zaken als gokken of aan drank. De BBC laat verder weten dat het initiatief alom gewaardeerd wordt, want er wordt namelijk structuur aangebracht in het leven. Daarmee wordt voorkomen dat er schulden ontstaan en kan er geld gespaard worden in plaats van verspild. Overigens zijn er wel mensen met een Basics card, die zich schamen voor het gebruik ervan. Ook zijn er protestgeluiden omdat het vooral de Aboriginals zijn, die de kaart in het bezit hebben.