TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Meer grip op je geld met bank applicatie

Meer grip op je geld met bank applicatie

Als consumenten met een smartphone gebruikmaken van mobiel bankieren met een applicatie dan geeft hen dat meer grip op het geld. En meer grip op het geld betekent natuurlijk een beter overzicht, minder uitgaven en meer geld over houden. ING heeft een eigen onderzoek uitgevoerd en is tot de conclusie gekomen dat een bank applicatie meer grip op de eigen geldzaken geeft.

De ING laat weten dat vijfenzeventig procent van de ondervraagde gebruikers van de app voor bankzaken meer overzicht heeft over de persoonlijke financiën. Of in elk geval bestaat het gevoel dat het overzicht beter is. In het onderzoek gaf bijna dertig procent aan minder vaak op de bankrekening rood te staan vanaf het moment dat de app werd gebruikt. Met de app kunnen allerlei bankzaken via de smartphone worden geregeld. Naast de vermindering van het rood staan worden ook rekeningen vaker netjes op tijd voldaan. Verder heeft twintig procent van de gebruikers van de app die aan het onderzoek deelnamen laten weten meer geld te sparen vanaf het gebruik van de app.

Er zijn al meer dan een miljoen consumenten die de app bankzaken van de ING hebben gedownload. Per dag wordt er zeker meer dan 500.000 keer gebruik van gemaakt en dan vooral door de consumenten met een leeftijd beneden de veertig jaar. De applicatie is onder meer populair om het banksaldo na te gaan.

Overigens heeft de ING de applicatie nu ook voor de zakelijke markt geïntroduceerd en wellicht dat in die sector de ondernemers ook een beter inzicht krijgen in de financiën.