TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen aan boeven

Geld verdienen aan boeven

Geld verdienen aan boeven kan op grote schaal en op kleine schaal en met of zonder risico. Zo is het mogelijk om geld te verdienen door opsporingstips te verstrekken aan de politie als er voor een bepaalde zaak een beloning is uitgeloofd. In de Verenigde Staten zijn er zelfs grote bedrijven, die geld willen verdienen aan boeven. Zo is Goldman Sachs van plan om in New York geld te verdienen aan boeven.

Het is de bedoeling dat zakenbank Goldman Sachs een bedrag van 9,6 miljoen dollar gaat investeren. Het bedrag wordt gebruikt voor een reclasseringsprogramma voor de gevangenen in New York. Indien het de zakenbank daardoor lukt om de recidive van veroordeelde criminelen terug te dringen heeft Goldman Sachs de mogelijkheid om twintig procent winst te maken.

New York zal het experiment om de recidive terug te dringen financieren met behulp van meerdere partijen. De eerste partij, waarmee de stad in zee gaat is de zakenbank Goldman Sachs. De investering wordt gebruikt voor zogenoemde impacts bonds, dat vergeleken kan worden met een vorm van sociale obligaties. Mocht het project een groot succes worden, dan krijgt de zakenbank de investering terug. Indien de recidive tien procent daalt, zal de investering worden terugbetaald. Maar als de recidive nog verder wordt teruggedrongen, dan kan Goldman Sachs pas echt geld verdienen aan de boeven. De winst kan in dat geval namelijk oplopen tot een bedrag van 2,1 miljoen dollar.

Een deel van de inleg wordt ontvangen op het moment dat de recidive van gedetineerden niet is afgenomen.