TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met een lege kamer

Geld verdienen met een lege kamer

De inkomsten lopen bij veel huishoudens drastisch terug tijdens economisch slechte tijden. Alle mogelijkheden voor geld verdienen in minder goede tijden worden aangegrepen om het hoofd boven water te houden of om het gewoon wat ruimer te hebben. Een mogelijkheid om geld te verdienen is door lege ruimten in huis te benutten. In veel huizen staan er kamers leeg en dat biedt mogelijkheden om op kleine schaal een particuliere bed and breakfast accommodatie aan te bieden. Een lege kamer verhuren aan een student, levert natuurlijk ook geld op, maar dat zal voornamelijk in grote steden zoden aan de dijk zetten en niet in een landelijk gelegen gebied.

Het starten van een bed and breakfast op kleine schaal is niet lastig. Informeer bij de gemeente naar het beleid daarvoor, want elke gemeente kan net even andere regels hanteren. Als het geld verdienen met het verhuren van een lege kamer aan vakantiegangers zich beperkt tot een kleine winst op jaarbasis, worden de activiteiten als opbrengsten uit overige werkzaamheden gezien. Het verhuren van een kamer aan een student levert overigens wel minder werk op, want daar zal niet dagelijks een ontbijtje voor worden klaargemaakt.

Bij het verhuren aan studenten is de opbrengst belastingvrij als de jaarhuur niet boven het bedrag van 4410 euro uitstijgt. Er wordt door de Belastingdienst uiteraard wel gekeken naar de totale inkomsten op het gebied van verhuur. Bij een kleinschalige bed and breakfast of bij kamerverhuur aan een student is het geld verdienen zonder ingewikkelde fiscale regels heel eenvoudig.