TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met schade aan je auto

Geld verdienen met schade aan je auto

Het klinkt op het eerste gezicht heel vreemd, dat het mogelijk is om geld te verdienen met autoschade. Toch is geld verdienen met schade aan je auto mogelijk. Het is namelijk een vernieuwend concept voor consumenten met schade aan de auto. Dit nieuwe concept is bedacht door Serge Groes, die tevens schadehersteller is.

Door te werken met gebruikte onderdelen om de schade aan een auto te herstellen, vallen de kosten lager uit. De taxatieofferte gaat uit van originele onderdelen en het verschil tussen de offerte en de daadwerkelijke gemaakte kosten komt aan de klant ten goede. Geld verdienen met autoschade behoort dus wel degelijk tot de mogelijkheden. Er moet dan uiteraard wel sprake zijn van een verhaalbare schade. Het concept kan bestaan doordat er in de autoverzekeringen geen reparatieplicht is opgenomen. Een klant kan bij verhaalbare schade de vergoeding van de verzekering bijvoorbeeld ook deels gebruiken voor andere reparaties aan de auto, die niet door de schadegebeurtenis zijn veroorzaakt. Deze strategie is niet onvoorwaardelijk, want bij cascoschades laten niet alle verzekeraars deze gang van zaken toe.

Indien er bijvoorbeeld sprake is van verhaalbare schade met een taxatie van 1.500 euro, dan kan de korting door toepassing van het concept wel tien procent bedragen en dus oplopen tot 150 euro. Dat geld kan ook gebruikt worden voor het herstellen van andere eerdere oplopen schade. De klant kan echter ook geld verdienen door de keuze te maken het kortingsbedrag rechtstreeks te laten uitbetalen. Het concept biedt in elk geval voordeel voor de consument.