TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met subsidie op zonnepanelen

Geld verdienen met subsidie op zonnepanelen

Met ingang van 2 juli 2012 is het voor iedereen weer mogelijk om geld te verdienen met de subsidie op zonnepanelen. Er zit maar liefst 22 miljoen euro in de subsidiepot, dat bestemd is voor huishoudens, die zonnepanelen gaan installeren. Uiteraard moet er wel aan de voorwaarden worden voldaan om de subsidie te ontvangen. Geld verdienen door te investeren in zonnepanelen levert een huishouden maximaal 650 euro aan subsidie op.

De subsidie op zonnepanelen is natuurlijk een extra stimulans om over te stappen op deze duurzame vorm van energie. Naast het geld verdienen door het ontvangen van de subsidie, zullen de kosten van de maandelijkse energierekening in het vervolg ook dalen. Met het installeren van zonnepanelen kunnen er dus twee vliegen in één klap geslagen worden. De subsidie bestaat uit vijftien procent van het aankoopbedrag met betrekking tot de installatie van zonnepanelen. Tot het aankoopbedrag worden onder meer kosten gerekend, zoals de materiaalkosten, omvormers en panelen. De arbeidskosten en kosten voor verbouwing worden overigens niet tot het aankoopbedrag gerekend.

Het systeem moet meer dan 600 watt piek hebben om voor de subsidie van maximaal 650 euro in aanmerking te komen. Over het algemeen beschikken huishoudens over een systeem met ongeveer tien vierkante meter aan zonnepanelen, die een vermogen leveren van 1.400 watt piek.

Het is vanaf 2 juli 2012 dus mogelijk om op een duurzame manier geld te verdienen. De aanvraag voor de subsidie op de aanschaf van zonnepanelen kan overigens digitaal worden ingediend door van het E-loket gebruik te maken van Agentschap NL.