TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met termijndeposito

Geld verdienen met termijndeposito

Geld verdienen door het op een spaarrekening te zetten is een veilige manier, maar het rendement biedt in deze tijd weinig perspectief. Wie het spaargeld gedurende een lange periode niet nodig heeft, kan meer geld verdienen aan een termijndeposito. Bijvoorbeeld bij LeasePlan Bank, waar momenteel een van de hoogste rentes wordt geboden voor een termijndeposito.

De LeasePlan Bank uit Zeewolde keert op een termijndeposito gemiddeld de hoogste rente uit. Dat is gebleken uit een onderzoek van het onderzoeksbureau MoneyView. Daarbij zijn de renteontwikkelingen in de afgelopen 2,5 jaar onder de loep genomen. Een andere bank, die goed lijkt te scoren op een hoge rente is NIBC Direct. LeasePlan Bank komt uit het onderzoek als beste naar voren met de hoogste rente voor zoel de termijndeposito van één jaar, twee jaar en vijf jaar.

Er wordt voor een termijndeposito van één jaar een rente geboden van 2,9 procent en voor twee jaar kan er gerekend worden op 3,15 procent. Indien de consument de keuze maakt om het geld voor vijf jaar vast te zetten middels een termijndeposito, dan wordt daarvoor een rentevergoeding van 3,8 procent door LeasePlan Bank geboden.

Momenteel is het niet de hoogste rente, want de BIG Bank uit Estland biedt spaarders voor een termijndeposito van een jaar 3,75 procent. Deze hogere rente brengt echter ook risico’s met zich mee, want voor de BIG Bank uit Estland zijn de voorwaarden van het garantiestelsel van De Nederlandsche Bank niet van toepassing. Aangezien de rente op reguliere spaarrekeningen de laatste tijd gedaald is, kan het geld vastzetten in een termijndeposito meer rendement opleveren.