TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met kunst

Geld verdienen met kunst

Geld verdienen kan op snelle manieren en op langzame manieren. Zo kan er geld op een spaarrekening gezet worden en is het wachten op de rentevergoeding om zonder inspanning geld te verdienen. Een andere manier van geld verdienen is door in kunst te beleggen. De Erasmus Universiteit heeft een onderzoek gedaan, waaruit gebleken is, dat het rendement op kunst in de periode van 2000 tot 2010 43 procent is geweest.

Er worden tegenwoordig recordprijzen geboden voor professionele schilderwerken van bekende kunstenaars. Het kunstwerk De Schreeuw van Edvard Munch heeft bijvoorbeeld een bedrag van meer dan 91 miljoen euro opgeleverd. Het is natuurlijk de vraag of het voor de doorsnee burger ook rendement kan opleveren bij de keuze voor het beleggen in kunst. De kunstmakelaar Frank Welkenhuysen denkt dat het ook voor de doorsnee burger interessant kan zijn om in kunst te beleggen.

De kunstmakelaar heeft wat tips opgesteld voor het investeren in kunst door beginners. Een van de tips heeft betrekking op de conditie van het kunstwerk. Als er sprake is van een goede conditie, dan zal het kunstwerk langer geld waard blijven. Neem ook adviezen aan ten opzichte van de reële prijs van het kunstwerk. De vraag of er ook kunstwerken van de kunstenaar worden verzameld, is ook belangrijk. Net als het antwoord op de vraag of de kunstwerken over tien jaar ook nog interessant zullen zijn.

Een minder succesvolle manier van geld verdienen met kunst, maar zeker niet onmogelijk is door op rommelmarkten net het geluk te hebben tegen een prikkie een waardevol schilderij van een bekende kunstenaar in handen te krijgen. Maar dat is slechts voor weinigen weggelegd.