TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door te sparen bij de eigen bank

Geld verdienen door te sparen bij de eigen bank

Onderzoek van een spaarrentewebsite heeft uitgewezen, dat spaarders geld laten liggen. Grote banken zouden hun consumenten niet goed informeren over wijzigingen in de rente. Geld verdienen door te sparen bij de eigen bank kan beter vorm krijgen door op de hoogte te zijn van actuele wijzigingen. Ongeveer vijfendertig procent van de spaarders bij grote banken als SNS, ING en ABN Amro hebben laten weten onvoldoende geïnformeerd te worden over rentewijzigingen.

De banken hebben in 2010 nog allerlei initiatieven ontwikkeld om de informatie richting klanten over de actuele spaarrente te verbeteren. Het is nu gebleken, dat relatief kleine banken veel gerichter informatie verstrekken aan hun klanten over wijzigingen in onder meer de spaarrente. De abnk of Schotland en de ASN Bank scoorden daarbij goed net als MoneyYou, NIBC Direct en LeasePlan Bank. De respondenten gaven namelijk unaniem aan door deze banken prima geïnformeerd te worden over rentewijzigingen. Bij de SNS Bank betrof het slechts een percentage van 46 procent en bij de ABN Amro gaf de helft aan goed geïnformeerd te worden.

Geld verdienen door meer uit spaargeld te halen is dan ook zeker een optie. Spaarders moeten zich dan wel steeds op de hoogte stellen van wijzigingen in de spaarrente. Er zijn situaties, waarbij een ander spaarproduct bij dezelfde eigen bank meer geld oplevert. Wie door de eigen bank goed geïnformeerd wordt, kan dus sneller inspelen op een wijziging door bijvoorbeeld over te stappen naar een ander spaarproduct van de eigen bank. In dat geval kan er snel voordeel worden behaald.