TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen aan Amsterdams treinongeluk

Geld verdienen aan Amsterdams treinongeluk

Het is triest maar waar, dat er mensen zijn, die geld proberen te verdienen aan ongelukken. De NS heeft bijvoorbeeld als gevolg van het treinongeluk in Amsterdam tientallen frauduleuze claims gekregen. Het vervoersbedrijf betracht coulant te zijn en heeft daarom ook twijfelachtige claims goedgekeurd.

Er is bijvoorbeeld een reiziger geweest, die een claim heeft ingediend, omdat er een kostbare Stradivarius viool vermist zou zijn geraakt. Weer een ander persoon heeft geld geclaimd omdat deelname aan een belangrijke wedstrijd voor modellen zou zijn misgelopen. Het meest geclaimde voorwerp naar aanleiding van het treinongeluk is de iPad. Een woordvoerder van de spoorwegen heeft laten weten dat er uitbetaling zal volgen ook al is er sprake van twijfel.

Overigens is wel duidelijk geworden, dat er inderdaad valse claims zijn ingediend. Er is onlangs bijvoorbeeld een vrouw op een perron ineen gezakt. Deze vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, maar heeft medewerkers van de NS de schuld gegeven. Op de beelden van de camera was echter duidelijk waar te nemen, dat de vrouw zichzelf liet vallen op het perron. Deze vrouw heeft naar aanleiding van het treinongeluk in de hoofdstad weer een schadevergoeding geëist, omdat zij claimt in de betreffende trein te hebben gezet.

Het geeft natuurlijk geen pas om geld te verdienen door misbruik te maken van een ernstige gebeurtenis, maar toch gebeurt het maar al te vaak. Hetzelfde geldt voor het onterecht indienen van schadeclaims bij de verzekeraar door aan te geven dat er kostbare zaken tijdens de vakantie zijn gestolen of verloren zijn gegaan.