TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door administratiekosten terug te vragen

Geld verdienen door administratiekosten terug te vragen

De meeste mensen hebben ooit wel eens een verkeersboete gekregen voor het rijden met te hoge snelheid, in het donker fietsen zonder licht of door het rode stoplicht te hebben genegeerd. Bij jet opleggen van een verkeersboete, die door het Centraal Justitieel Incassaburo wordt geïnd krijgt de burger te maken met administratiekosten. Deze administratiekosten ter hoogte van 6 euro zouden volgens een uitspraak van een kantonrechter in Amsterdam niet betaald hoeven te worden.

Geld verdienen door de betaalde administratiekosten terug te vragen is dus mogelijk. Het is weliswaar geen extreem hoog bedrag, dat eventueel terug kan worden gevraagd, maar in deze economische slechte tijden helpen alle kleine beetjes. Het ministerie van justitie is overigens in beroep gegaan tegen de uitspraak van de kantonrechter. En zal eerst het oordeel van het gerechtshof afwachten voordat er een concrete uitspraak zal worden gedaan.

Indien de burgers massaal de betaalde administratiekosten gaan claimen, dan zou dat kunnen leiden tot een miljoenenclaim voor het CJIB. De advocaten zijn inmiddels al klaar voor de strijd om de burgers bij te zijn. Een jurist heeft al actie ondernomen door een standaardformulier online te zetten, waarbij burgers dus hun betaalde administratiekosten terug kunnen vragen.

Het CJIB heeft gesteld dat de uitspraak van de kantonrechter op een individu is toegespitst en verder geen algemene gevolgen heeft. Daarom is er ook beroep ingesteld. Een jurist, die van tientallen cliënten de belangen behartig heeft echter laten weten, dat het incassobureau geen poot heeft om op te staan en dat zij zich dat maar al te goed realiseren.