TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met het ontwikkelen van een app

Geld verdienen met het ontwikkelen van een app

De staatsorganisatie De Canadese Munt oftewel de Royal Canadian Mint regelt de uitgifte van munten en heeft een prijsvraag uitgeschreven. Geld verdienen door aan deze prijsvraag mee te doen is zeker mogelijk. Het is de bedoeling dat deelnemers een innovatieve app ontwikkelen. Daarbij wordt er wel een voorwaarde gesteld. Er moet namelijk gebruik worden gemaakt van de Mint-Chip technologie, die door de Canadese organisatie ontwikkeld is. De kansen op geld verdienen worden groter naarmate de app meer innovatief is.

Het leuke van het meedoen aan de prijsvraag is natuurlijk dat er een prijs mee gewonnen kan worden. Voor de winnaar is er namelijk een goudstaafje ter beschikking gesteld. En de waarde van dat goudstaafje bedraagt maar liefst 17.000 Amerikaanse dollar. Maar niet alleen de echte winnaar ontvangt een prijs. Er worden namelijk ook nog tal van andere prijzen ter beschikking gesteld in de vorm van gouden munten. In totaal bedraagt de prijzenpot van deze prijsvraag een bedrag van 50.000 dollar.

De organisatie achter de prijsvraag heeft een digitale betalingstechnologie ontwikkeld, die nog niet in omloop is gebracht. Maar de prijsvraag is bedoeld om nieuwe ideeën te ontvangen, zodat de digitale munt toegepast kan worden. In de jury bevindt zich onder meer een topman van Google Payment. Bij de beoordeling zal er onder meer gekeken worden naar de best mogelijke toepassingen.

Overigens zijn er meerdere partijen bezig met de ontwikkeling van digitale betaalsystemen, zoals Paypal, Bitcoin en een aantal creditcardbedrijven. Nu kunnen dus particulieren een belangrijke bijdrage leveren aan een app voor toepassing van een digitale munt.