TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met smart grids

Geld verdienen met smart grids

In Utrecht en omstreken wordt de mogelijkheid geboden om voordeel te halen uit zogenaamde smart grids, dat staat voor slimme energienetwerken. Het doel van deze optie is om duurzame energie voor iedereen aantrekkelijk en bereikbaar te maken. Er is in februari een project gestart om de voordelen van slimme energienetwerken te laten zien aan particulieren en aan de zakelijke markt.

Geld verdienen kan als consumenten bijvoorbeeld gebruikmaken van slimme energiemeters. Deze meters maken deel uit van smart grids, waarbij er op specifieke uren op een dag tegen een lager tarief gebruik kan worden gemaakt van elektrische apparaten. Met behulp van de slimme energiemeter kan de wasmachine tegen het laagst mogelijke tarief de was schoon draaien. Maar ook is het mogelijk de accu van een elektrische auto op het voordeligste moment van de dag of nacht op te laden.

Bij het opwekken van energie kan er gebruik worden gemaakt van zonnepanelen. Voor een groter verbruik zijn er duurzame vormen van energie mogelijk, zoals warmtekrachtinstallaties en windturbines. De energie kan lokaal worden opgewekt en afgestemd worden op de vraag.

Naast het geld verdienen door slimme energiemeters te gebruiken, hebben consumenten nog een mogelijkheid om inkomsten te realiseren. Dat kan door zelf energie op te wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen en het overschot aan het energienet te leveren. Meer en meer consumenten hebben interesse in de combinatie van smart grids met energiemanagement om zo geld te verdienen en te besparen op de kosten van energie. De eerste energienetwerken zullen in Utrecht en in Amersfoort gelanceerd worden.