TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen in Duitsland

Geld verdienen in Duitsland

Enige weken geleden ging het nieuws over geld verdienen ook over de hoge benzineprijs. Aangezien de benzineprijs niet aan het dalen is, maar eerder steeds hoger eindigt en er opvallend nieuws naar buiten is gebracht, zal ook dit keer het nieuws over geld verdienen in het teken staan van de benzineprijs. Maar wel op een andere manier.

Er is namelijk een onderzoek gedaan naar de verschillen tussen brandstofprijzen in Duitsland. De resultaten van het onderzoek zijn op maandag 26 maart door de Duitse organisatie ADAC naar buiten gebracht. En wat blijkt, er zijn in de avond en nacht aanzienlijke verschillen te ontdekken in de prijzen van brandstof in Duitsland. De benzine en diesel kunnen in de nacht zo maar enkele centen goedkoper uitvallen. Geld verdienen in Duitsland behoort dus tot de mogelijkheden als je in de avond of nacht gaat tanken.

Er zijn steekproeven gehouden bij 33 tankstations in elf verschillende steden. Voor een liter Super moest soms in de avond 2,6 cent minder betaald te worden dan overdag. En voor een liter diesel kwam het prijsverschil voor overdag en in de avond uit op 3,3 cent. Het grootste prijsverschil werd gevonden in München, waar je in de nacht maar liefst 12 cent goedkoper uit bent. De president van de ADAC meent dat er een herkenbaar patroon schuilgaat achter de extreme prijsveranderingen. De oliebedrijven zouden namelijk met het jojo prijsbeleid op systematische wijze profiteren van automobilisten.

Geld verdienen in Duitsland door daar in de avond of nacht te tanken, is vooral weggelegd voor de bewoners langs de grens. Anders kost het weer te veel brandstof om naar Duitsland te rijden.