TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met een ambacht

Geld verdienen met een ambacht

Het is geen snelle manier voor het geld verdienen, maar het is wel zeker dat er geld mee verdiend kan worden. Het geld verdienen met een ambacht heeft de toekomst. En zeker nu er steeds minder professionals zijn, die een ambacht tot in de perfectie beheersen. Het met de handen werken wordt opgevat als arbeiderswerk en dat vinden de jongeren geen aantrekkelijke gedachte.

Er zijn verschillende opleidingen voor ambachten te volgen, zoals een opleiding tot schilder of een opleiding tot timmerman. Geld verdienen na afronding van een dergelijke opleiding is gegarandeerd, want er bestaat nu al een tekort aan arbeidskrachten. En dat zal in de toekomst alleen nog maar groter worden.  Overigens wordt het echte ambacht natuurlijk in de praktijk geleerd, want ervaring speelt altijd een rol bij beroepen, waar er met de handen wordt gewerkt.

Er zijn tegenwoordig in Nederland meer dan tweehonderdduizend erkende werk/leerbedrijven. Hier wordt het personeel door de werkgever opgeleid om het vakmanschap onder de knie te krijgen. Geld verdienen met een ambachtsberoep heeft niet alleen een lang verleden, maar ook de toekomst. En dat is zeker wat om over na te denken.

Om het vakmanschap van verschillende beroepen bij de jongeren onder de aandacht te brengen, wordt er in het licht van de Week van Ambacht jaarlijkse een speciale Ambachtendag georganiseerd. Deze dag is bedoeld om leerlingen van de basisschool kennis te maken met de mogelijkheden om later geld te verdienen met een echt ambachtsberoep. Op 18 april gaan honderden jongeren een Bliksemstage vervullen bij bedrijven om met het ambachtsberoep kennis te maken.