TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Dakloze kan geld verdienen met wifi

Dakloze kan geld verdienen met wifi

Het is in Nederland weliswaar nog geen optie, maar als het succesvol blijkt te zijn, kan het zo maar overslaan. In de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië is een advertentiebedrijf van plan om daklozen in te zetten om als wandelende wifi hotspot te dienen.

Het is de bedoeling om een project te starten, waarbij daklozen voorzien worden van mifi-apparaten. Hiermee is het mogelijk om een 4G verbinding te maken. Burgers in de buurt van een dakloze met een dergelijk apparaat hebben dan de mogelijkheid om in te loggen op de wifi hotspot. Daar staat dan een vergoeding tegenover van twee dollar voor een kwartier internettoegang. Klanten kunnen dan even het nieuws controleren of hun e-mail lezen bij de wifi hotspot.

Bartle Bogle Hegarty ziet deze manier van geld verdienenals een uitstekend alternatief voor de verkoop van de daklozenkrant. In Austin zijn als test al een aantal daklozen van een mifi apparaat voorzien. De test heeft niet lang doorgang kunnen vinden en stuitte meteen al op veel kritiek. Het project wordt als verkeerd en als smakeloos gezien. Maar daarentegen zijn er ook een aantal positieve reacties gekomen.

BBH heeft in een blog laten weten, dat er geen enkel commercieel belang achter schuil gaat. De complete opbrengst van het project zou dan ook rechtstreeks naar de daklozen zelf gaan. De slechte positie van kranten in deze tijd zou als inspiratiebron hebben gediend, waarbij de focus gericht wordt op de online media. Het is nu nog niet bekend of het geld verdienen als wifi hotspot doorgang zal vinden.