TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld besparen met waardevolle bankbiljetten

Geld besparen met waardevolle bankbiljetten

Geld besparen is een vorm van geld verdienen en door de bankbiljetten met een waarde van 5 of 10 euro te vervangen door meer waardevolle bankbiljetten kan dat verwezenlijkt worden. Uit het Amerikaans onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat de mens sneller geld uitgeeft als er zich in de portemonnee bankbiljetten met een lage waarde bevinden.

Het Amerikaanse Journal Of Consumer Research is er na onderzoek achter gekomen dat de waarde van het papiergeld in de portemonnee een invloed heeft op het patroon van besteding. Geld verdienen door geld te besparen kan dus door bijvoorbeeld vijf papiertjes van 10 euro in de portemonnee om te wisselen tegen een biljet van 50 euro. De onderzoekers hebben vastgesteld dat mensen met een biljet van 50 euro of 100 euro in de portemonnee minder snel geneigd zijn om geld uit te geven in vergelijking met mensen die een briefje van 5 euro of 10 euro in de portemonnee hebben.

Geld verdienen door meer waardevolle bankbiljetten te verkiezen boven het briefgeld met een mindere waarde kan doordat er minder waarde wordt toegekend aan bijvoorbeeld tien keer 5 euro dan één biljet van 50 euro. Uiteraard beschikken beide opties over een gelijke waarde, maar het gaat bij de mensen om de mentale waarde, die aan het bankbiljet wordt toegekend.

Een bankbiljet van 50 euro wordt minder snel besteed aan het kopen van een ijsje of een snelle hap dan in het geval de persoon over een briefje van 5 euro beschikt. Geld verdienen kan dus simpel door vooral de voorkeur te geven aan het bij je dragen van grote bankbiljetten.