TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld terugkrijgen van de Belastingdienst

Geld terugkrijgen van de Belastingdienst

Scholieren, studenten en andere jongeren kunnen op een eenvoudige manier geld verdienen door al betaalde belasting terug te vragen van de Belastingdienst. Als iemand werk heeft in de vorm van een bijbaan of parttime baan, dan wordt op het loon door de werkgever belasting ingehouden. Vooral jongeren betalen vaak meer loonbelasting dan er daadwerkelijk verschuldigd is. De Belastingdienst gaat er vanuit dat er het hele jaar door wordt gewerkt, maar dat is lang niet altijd het geval. En geld verdienen door het terugvragen van betaalde belasting is gemakkelijker dan je denkt.

Geld verdienen kan nu door in 2011 teveel betaalde belasting terug te vragen van de Belastingdienst, maar daarvoor moet je wel enkele stappen ondernemen. Op de website van de Belastingdienst kun je in een handige rekenmodule laten uitrekenen of je geld terugkrijgt of niet. Je hoeft daarvoor alleen maar een aantal vragen te beantwoorden, zoals over je leeftijd en of je ook inkomsten uit een krantenwijk of uit freelance werkzaamheden hebt gehad.

Na het beantwoorden van deze vragen kun je berekenen of je geld kunt verdienen over het belastingjaar 2011 door onder meer het betaalde bedrag aan belasting en looninkomsten in te vullen. Er worden vervolgens nog een aantal vragen gesteld, zoals de arbeidskorting die je hebt genoten en het bedrag van andere inkomsten of uitkeringen. Daarna klik je op de knop ‘bereken’ en meteen wordt duidelijk of je geld terug gaat krijgen of niet. Je kunt geld verdienen door het aangifteprogramma Belastingdienst.nl/jongeren te downloaden en in te vullen.