TOP 3
SpaarBron

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Verdien geld door te verhuizen

Verdien geld door te verhuizen

Verhuizen van de ene woning naar de andere woning kost doorgaans veel geld, want het nieuwe huis moet worden ingericht met vloerbedekking en gordijnen. Meestal worden er ook nog nieuwe meubels aangeschaft en zal het bestaande meubilair verhuisd moeten worden, wat ook kosten met zich meebrengt. In Den Haag wordt aan een selecte doelgroep nu de mogelijkheid geboden om geld te verdienen met verhuizen.

De gemeente Den Haag heeft namelijk een plan ontwikkeld om de doelgroep van zogenaamde scheefbewoners te stimuleren om te verhuizen. De scheefbewoners kunnen geld verdienen als zij vanuit een sociale huurwoning naar een kleinere huurwoning gaan of een woning gaan kopen. Er zal dan namelijk een verhuispremie worden verstrekt van vijfduizend euro als er naar een kleinere huurwoning wordt verhuisd. De groep scheefbewoners, die van plan zijn om een eigen woning te kopen kunnen zelfs een kooppremie van tienduizend euro tegemoet zien. Aan het kopen van een woning wordt wel een voorwaarde gesteld. De voorwaarde houdt in dat er een woning gekocht moet worden in één van de door de gemeente aangewezen projecten. Bovendien moet de prijs van de te kopen woning tussen de 140.000 euro en de 200.000 euro zijn gelegen.

In totaal heeft de gemeente Den Haag een bedrag van drie miljoen euro ter beschikking gesteld voor het project. Geld verdienen door te verhuizen is dus mogelijk in Den Haag en dan gaat het ook nog eens om grote bedragen. Ook kunnen potentiële kopers van een huis korting krijgen op makelaarstarieven en hoeven starters de eerst vier maanden geen rente op de hypotheek te betalen als deze bij de Rabobank wordt afgesloten.