TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met kortlopende spaardeposito

Geld verdienen met kortlopende spaardeposito

2011 is al een beter spaarjaar geweest dan werd verwacht en wie geld verdienen wil in 2012 kan aangeraden worden om een keuze te maken voor een kortlopende spaardeposito. Geld verdienen met een hoge rente op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarde leidt ook tot een beter rendement dan een jaar geleden. Aan het einde van het jaar 2010 was het rentepercentage voor dergelijke spaarrekeningen nog 2,5 procent en dat percentage is inmiddels weer aangekomen op 3 procent.

De kortlopende deposito’s veroveren echter aan rap tempo terrein. De rente op de genoemde éénjaars deposito wordt door verschillende banken verhoogd. Bij de vrij opneembare spaarrekeningen is de concurrentiestrijd tussen banken aan het einde van de zomer in 2011 begonnen. Maar deze strijd lijkt zich nu te verplaatsen naar de kortlopende spaardeposito. De afgelopen weken hebben meerdere banken voor de spaardeposito in een kortlopende variant de rente verhoogd. Geld verdienen met een kortlopende spaardeposito levert nu dus meer op dan een half jaar geleden.

De nummer één positie voor geld verdienen met een éénjarig deposito wordt momenteel ingenomen door LeasePlan Bank. Hier wordt een rente geboden van 3,95 procent. Dit betreft echter een tijdelijke actie voor een extra hoge rente, want voor het vastzetten van spaargeld voor de periode van twaalf maanden wordt over het algemeen door LeasePlan Bank een rentepercentage gehanteerd van 3,45 procent. Geld verdienen kan ook door voor een langer lopende deposito te kiezen. Bij de Yap Kredi Bank wordt voor een spaardeposito met een looptijd van vijf jaar een rentepercentage geboden van 4,65 procent.