TOP 3
EuroClix

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen door korting

Geld verdienen door korting

De kosten van de zorgverzekering zullen voor elke huishouding in Nederland weer tot een stijging van de maandelijkse uitgaven leiden. Zeker als er naast de basisverzekering ook nog een aanvullende zorgverzekering is afgesloten. Normaal gesproken betalen de meeste consumenten een maandelijkse premie, maar het is heel goed mogelijk om daarop geld te verdienen.

Geld verdienen kan niet alleen door de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en de goedkoopste af te sluiten. Geld verdienen kan namelijk ook heel eenvoudig door in plaats van één keer per maand de premie van de basisverzekering en aanvullende verzekering te betalen, de premie in één keer voor een heel jaar te betalen. In dat geval wordt er door een aantal verzekeraars namelijk een aantrekkelijke korting geboden. Dus door in één keer de hele jaarpremie te voldoen kan er van een korting van de ziektekostenverzekeraar geprofiteerd worden. Het geld kan natuurlijk ook het hele jaar op een spaarrekening worden vastgezet, maar dan moet de rente wel aantrekkelijk genoeg zijn om van een groter financieel voordeel op het gebied van geld verdienen te kunnen spreken.

Een ander voordeel van het betalen van de premie van de zorgverzekering voor het gezin in één keer aan het einde van het jaar is, dat het vermogen daardoor daalt. Dat kan weer voordelig zijn als het uiteindelijke vermogen hoger zou zijn dan de door de Belastingdienst gehanteerde vrijstelling. De Belastingdienst kijkt bij de beoordeling van het vermogen tegenwoordig naar het begin van het nieuwe jaar en niet meer naar het saldo op 31 december.