TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met eicellen

Geld verdienen met eicellen

In het jaar 2012 zal er in Nederland een eerste eicelbank geopend worden, waar vrouwen naar toe kunnen gaan om hun eicel af te staan. Andere vrouwen kunnen hierdoor geholpen worden om zwanger te zijn en de donatie van een eicel wordt beloond met een vergoeding van duizend euro.

Duizend euro voor een eicel lijkt eenvoudig om te verdienen en misschien wordt het onder studentes wel een lucratieve bijbaan. Zo eenvoudig werkt het echter allemaal niet, want een donatie van een eicel is meer ingrijpend dan bijvoorbeeld een zaaddonatie. Zo is het voortraject voor eiceldonatie al enorm intensief.

Vrouwen produceren maandelijks normaal gesproken één eicel, maar als er sprake is van donatie, dan wordt er getracht om de vrouw meer eitjes te laten produceren. Hiervoor moeten er dagelijks hormonen geïnjecteerd worden. Bovendien zullen de donerende vrouwen met grote regelmaat voor controle naar het ziekenhuis moeten gaan, waar de groei van de eicellen in de gaten wordt gehouden. Het traject voor de donatie duur al gauw veertien dagen, waarbij de vrouw zichzelf dagelijks dus moet prikken met hormonen. Net voor de eisprong zullen de eitjes aangeprikt worden met een naald en dat is geen fijn gevoel.

Het zal dus mogelijk worden om geld te verdienen met eicellen, maar de duizend euro als vergoeding moet ook in het licht van het zware voortraject beschouwd worden. Het is op dit moment nog een richtprijs, waarbij het bedrag gebaseerd is op de vergoeding, die in andere landen gegeven wordt. Misschien dat het in de toekomst mogelijk is om dus nog meer geld te verdienen met de donatie van eicellen.