TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Extra geld verdienen in december

Extra geld verdienen in december

De werknemers in Nederland zijn de afgelopen maanden massaal aangespoord om dit jaar nog van de spaarloonregeling gebruik te maken. Extra geld sparen via de spaarloonregeling kan tot 1 januari 2012, waarna de regeling wordt afgeschaft. Er moest alleen wel een speciale rekening bij de bank worden geopend om dit jaar alsnog gebruik te kunnen maken van de voordelige spaarloonregeling. Hierdoor is er als het ware een run op banken ontstaan.

De aantrekkelijke regeling op het gebied van extra geld sparen via de spaarloonregeling in de laatste maanden van het jaar, heeft er echter toe geleid dat banken inmiddels weigeren om nieuwe klanten aan te nemen door de grote vraag. Werknemers willen graag nog van de gelegenheid gebruikmaken om in december te profiteren van het extra geld. Nu er banken zijn die niet meer willen meewerken met de werkgever lijkt het feest voor een aantal werknemers niet meer door te gaan. Maar daar is een oplossing voor

Werknemers hebben tot het einde van het jaar 2011 de mogelijkheid om het extra geld van de spaarloonregeling op een interne grote boekrekening van de werkgever te laten zetten. Er kan door de werkgever in de maand december dus nog een bedrag van 613 euro worden ingehouden van het brutosalaris, die dat bedrag vervolgens op een interne grootboekrekening plaatst. Door deze mogelijkheid hoeft de werknemer geen aparte rekening meer bij de bank te openen. Als deze optie wordt benut dan zal de werkgever in de eerste maand van het nieuwe jaar het geld netto overmaken naar de werknemer. In december kan er dus nog een aardig bedrag aan gratis zakgeld worden bijverdiend.