TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Het is weer lonend om te sparen

Het is weer lonend om te sparen

De lage spaarrente is lange tijd de klaagzang geweest van vele consumenten, maar daar lijkt nu een einde aan te komen. De banken voeren zo hun eigen beleid en laten hun oor wat dat betreft niet naar de consument hangen. De banken hebben de consument weer nodig om aan geld te komen, zodat zij aan de hoge harde eisen van de geldmarkt kunnen voldoen.

De spaarrente is al enige jaren op een erg laag niveau, maar het kan nu weer lonend zijn om te gaan sparen. Zo biedt een standaard spaarrekening voor het eerst sinds twee jaren een rente van drie procent. Het is de Amsterdam Trade Bank, die deze rente aanbiedt aan consumenten op de internetspaarrekening, waarvoor geen beperkende voorwaarden gelden. De concurrentiestrijd rond de spaarrentes en de strijd om consumenten binnen te halen lijkt voorzichtig los te barsten. Het ligt dan ook in de lijn van verwachting dat andere banken snel zullen volgen om de spaarrentes voor consumenten op spaarrekeningen te verhogen.

Om aan de nieuwe voorwaarden van kapitaaleisen te kunnen voldoen, hebben de banken bovendien het spaargeld van de consumenten nodig. De nieuwe voorwaarden zullen in 2013 in werking treden en de rente top vijf is nu al wekelijks aan verandering onderhevig. De top vijf van hoge spaarrentes wordt op dit moment geleid door de AT Bank, maar daar kan dus maar zo weer verandering in komen. Spaarders kunnen nu weer gaan profiteren van de onderlinge strijd tussen banken, waarbij de spaarrentes naar boven bij worden gesteld. Iedereen kan daar nu de vruchten van plukken.