TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Proef geld verdienen met afval loopt goed

Proef geld verdienen met afval loopt goed

Geld verdienen met afval is van alle tijden. In het verleden werd het grof vuil bij de weg gezet op vaste dagen en kwamen er altijd handelaren op af, die het afval doorzochten en de nog goed uitziende zaken meenamen om vervolgens weer te verkopen. Ook nu is geld verdienen met afval mogelijk, alleen wel op een andere manier en voorlopig alleen in Pijnacker. Sinds half september is een proef van start gegaan om geld te verdienen met afval en de gemeente van Pijnacker-Nootdorp heeft al laten weten dat de actie ‘Afval Loont’ voortvarend verloopt.

Er is sinds het begin van de proef al meer dan tweehonderdduizend kilo afval ingezameld, waarvan papier de grootste hoeveelheid is. Er zijn in de gemeente al meer dan vierduizend passen uitgedeeld en dat komt overeen met twintig procent van het aantal huishoudens. De resultaten zijn volgens de gemeente beter dan verwacht. Dat zal wellicht ook zo blijven, want er is nog altijd een groei waarneembaar in het aantal deelnemers en het aangeboden afval.

Afval wordt niet langer beschouwd als een restproduct waarvoor betaald moet worden om het in te leveren, maar als een grondstof, die als bron van inkomsten kan dienen. Bij de afvalstations in de gemeente kunnen de inwoners afval, zoals textiel, plastic, karton, papier en klein witgoed gescheiden inleveren en daarvoor een vergoeding ontvangen. Op deze manier geld verdienen zal niet tot grote rijkdom leiden, want voor een kilo papier wordt 0,05 euro betaald en voor een kilo plastic 0,25 euro. Het zal voor de meeste mensen uitdraaien op een klein zakcentje bijverdienen, maar uiteraard is het milieu er ook mee gediend.

Het afval wordt na het inchecken met een pasje gewogen, waarna de opbrengst op het scherm zal worden getoond. De gemeente zelf gaat ervan uit dat een gemiddeld gezin door het aanbrengen van gescheiden afval tot 75 euro aan geld kan bijverdienen. Actieve huishoudens kunnen natuurlijk nog meer geld verdienen met het inleveren van afval.