TOP 3
NuCash

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Verdien geld met spaarloon

Verdien geld met spaarloon

De voorzitter van het FNV Agnes Jongerius heeft alle werknemers in Nederland opgeroepen om dit jaar nog gebruik te maken van de spaarloonregeling. Zoals eerder bekend werd gemaakt door de regering verdwijnt die regeling op 1 januari 2012. Mensen die gebruik maken van het spaarloon mogen hun gespaarde bedrag op die datum opnemen zonder daar belasting over te hoeven betalen.

Volgens het FNV kun je dit jaar alsnog meedoen met het spaarloon, door bijvoorbeeld een deel van je loon of een eventuele eindejaarsuitkering te storten. Wie dat doet kan begin volgend jaar 200 tot 300 euro overhouden. Over het loon of de eenmalige uitkering had namelijk loonbelasting betaald moeten worden, dit geldt niet voor het spaarloon. Het spaarloon is ook vrijgesteld van inkomstenbelasting.

De huidige economische crisis is al zwaar genoeg, zo zegt het FNV, wanneer er een voordeeltje mogelijk is moeten mensen niet schromen om daar gebruik van te maken. Het Ministerie van Financiën zegt er geen probleem mee te hebben wanneer mensen alsnog voor een maand of twee willen instappen bij de spaarloonregeling, al verwacht staatssecretaris Weekers niet dat veel mensen dit zullen doen.

Voor werknemers die nog mee willen doen met het spaarloon moet wel gelden dat ze al op 1 januari 2011 in dienst waren van het bedrijf. Bovendien moet ook vanaf die datum heffingskorting zijn toegepast. Overigens moet de werkgever wel een spaarloonregeling hebben hebben voor het personeel. IS die er niet, dan kan een werknemer ook niet meedoen.