TOP 3
GekkenGoud

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Miljonair worden met Youtube

Miljonair worden met Youtube

Geld verdienen met filmpjes maken op Youtube. Het lijkt te mooi om waar te zijn maar voor veel mensen levert het een volledig inkomen op. Google heeft cijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat er zelfs al enkele tientallen mensen miljonair zijn geworden door het plaatsen van filmpjes. Ook zijn er een paar honderd mensen die meer dan een ton per jaar verdienen aan hun videos.

Sinds Google de veelbelovende, maar nauwelijks winstgevende website Youtube overnam in 2006, is hard gewerkt aan een verdienmodel. Het nieuwe systeem van advertenties in de video\'s zelf lijkt daarbij voor steeds betere opbrengsten te zorgen. Steeds meer video\'s worden voorzien van de reclameboodschappen waar Youtube geld mee verdient. Ook de uploaders van populaire video\'s profiteren hiervan. Hoe meer er op de advertenties in hun video wordt geklikt, hoe meer geld ze verdienen. Sommige gebruikers verdienen zo tot wel 20 dollar voor elke duizend views. Deze gebruikers zijn vaak in staat hun gewone baan op te geven en zich alleen nog maar op Youtube te richten.

Een aantal populaire uploaders op Youtube heeft inmiddels ook lucratieve sponsorovereenkomsten gesloten met grote bedrijven, waardoor er nog eens enkele tonnen per jaar extra worden binnengehaald.

De video\'s waarmee je geld kunt verdienen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Natuurlijk moet je zelf de volledige rechten over het beeldmateriaal hebben. Geld verdienen met een van televisie opgenomen film of serie kun je dus wel vergeten. Je moet ook regelmatig nieuwe content plaatsen en je moet minimaal 18 jaar oud zijn.