TOP 3
Zinngeld

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met Grieken lozen

Geld verdienen met Grieken lozen

Wie een sluitend plan kan aandragen voor het verwijderen van Griekenland uit de Eurozone kan daar nu 286.000 euro mee verdienen. Dit jaar staat de Wolfson Economics Prize namelijk in het teken van de Europese economische crisis. Deze prijs wordt uitgeloofd door een Britse denktank genaamd Policy Exchange, een verzameling van onafhankelijke economische onderzoekers. De Wolfson Economics Prize is naast de Nobelprijs de grootste geldprijs die een econoom kan winnen.

Volgens Policy Exchange is er een reële mogelijkheid dat Griekenland binnenkort zal moeten terugtreden uit de Eurozone. Ook andere landen die in de toekomst een gevaar voor de stabiliteit van de monetaire unie vormen zouden moeten kunnen worden gedwongen om de Eurozone te verlaten. Hier is bij het oprichten van de EU echter nooit goed over nagedacht en er zijn dus momenteel geen mogelijkheden voor. Om de economische stabiliteit te bevorderen heeft Policy Exchange daarom hun jaarlijkse prijs in het teken gezet van die nieuw aan te dragen oplossing voor deze kwestie.

De wedstrijd is vooral bedoeld voor topeconomen die een overzicht kunnen geven van de dilemma\'s  en problemen die er zijn bij het verwijderen van landen uit de Europese Monetaire Unie. Er moet o.a. gekeken worden naar vergelijkbare situaties in het verleden en hoe succesvol bepaalde maatregelen toen waren. Maar de kandidaten wordt ook gevraagd een overzicht te geven van de manieren waarop zowel de Europese economie als die van het individuele land een uitzetting zouden kunnen doorstaan.