TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Legaal geld verdienen met hacken

Legaal geld verdienen met hacken

Facebook is begonnen met het belonen van hackers. Mensen die gaten in de beveiliging van de website weten te vinden kunnen zo een flinke som geld verdienen.

Facebook staat bij beveiligingsexperts op het internet bekend als een site met een hoog gehalte aan fouten en veiligheidsrisicos. Het eigen team van experts is blijkbaar niet in staat om zelf alle lekken te vinden. Door hackers te belonen voor het melden daarvan hoopt Facebook nu het aantal fouten in de website drastisch terug te dringen. Tot nu toe is de actie volgens Facebook zelf een groot succes.

Het minimum bedrag dat verdiend kan worden door het melden van een veiligheidsrisico is 500 dollar. Wanneer het een zeer ernstig risico betreft kan dit bedrag oplopen tot wel 5.000 dollar. Met de hoge beloningen probeert men de hackers zover te krijgen dat de lekken alleen aan Facebook worden gemeld. Op schimmige uithoeken van het internet worden namelijk ook flinke sommen geld betaald voor dergelijke lekken in websites, helemaal wanneer die zo populair zijn als Facebook.

In de eerste drie weken is er door Facebook al voor 40.000 dollar aan beloningen uitgekeerd. Een Amerikaanse hacker kreeg zelfs 7000 dollar op zijn rekening bijgeschreven. Hij had in totaal zeven grote fouten gerapporteerd.

De geldsom gaat gepaard met de belofte van Facebook dat er geen strafrechtelijke vervolging zal worden ingesteld tegen de hackers in kwestie. Zo kunnen ze dus legaal geld verdienen met iets wat voor de meesten gelukkig toch vooral een hobby is.