TOP 3
MoneyMiljonair

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Hoe je auto geld kan opleveren

Hoe je auto geld kan opleveren

Staat je auto veel vaker stil dan dat hij wordt gebruikt? Dan kun je misschien eens overwegen om hem voor een bescheiden bedrag te verhuren aan andere mensen. Zo help jij mensen die zelf geen auto hebben en kun je er ook nog geld meer verdienen.

Peer-2-peer
Via het nieuwe concept peer-2-peer car sharing kunnen Nederlandse mensen zonder auto binnenkort toch voordelig autorijden. Het project is in Nederland nog in de opstartfase, maar hetzelfde principe is in andere landen zoals Engeland en Amerika al succesvol geïntroduceerd. Het idealistische doel van het project is om te zorgen dat er minder autos nodig zijn op de wereld. Maar als je als autobezitter daarmee zelf geld kunt verdienen is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Hoe het werkt
Gewone consumenten schrijven zich online in. Vervolgens geven ze aan wat voor auto ze hebben en de periode waarin die beschikbaar is. Mensen die een auto nodig hebben zoeken die online en wanneer ze er eentje in de buurt hebben gevonden halen ze de sleutel op en rijden ermee weg. Het overhandigen van de sleutel hoeft overigens niet lastig te zijn. Wanneer er met een sleutelkastje wordt gewerkt hoeft de eigenaar van de auto hier niet eens voor thuis te blijven.

Goedkoper
Over het algemeen zijn de tarieven via het nieuwe concept een stuk lager dan bij een reguliere huurauto. Het grote voordeel is natuurlijk dat het door consumenten onderling wordt geregeld. Alleen al het feit dat er geen personeel in dienst gehouden hoeft te worden drukt dus al de prijs.