TOP 3
Spaaractief

Ontvang handige tips en
nieuws in je mailbox!

Elke 100ste
inschrijving
ontvangt€50,-

Geld verdienen met afvallen

Geld verdienen met afvallen

Het klinkt te mooi om waar te zijn, u werkt zichzelf in het zweet en u kunt er ook nog eens geld aan gaan verdienen! Maar dat kan nu echt. Door het verliezen van kilos maak je kan sop een geld prijs, dat zegt Marja van den Berg. Ze organiseert met een aantal collegas de Weight Loss Challange. Het is een concept uit Amerika en het kan op diverse dagen in de week. Het concept is vrij eenvoudig, het zijn 12 wekelijkse workshops van 60 minuten waar gesproken wordt over gezond eten en bewegen. De deelnemers leren hier over gezond eten en gewichtbeheersing. Het is vaak moeilijk om de eenmaal afgevallen kilos eraf te houden, daarom leggen ze hier extra veel nadruk op.

Maar hoe kunt u nou geld verdienen met afvallen? Om deel te nemen moet u 60 euro betalen, dit is voor de 12 workshops. Van deze 60 euro gaat 35 euro in een grote prijzenpot, hoe meer deelnemers hoe hoger het te winnen bedrag. De 3 deelnemers welke na de 12 workhops het meeste zijn afgevallen (percentage) mogen het prijzengeld aan elkaar verdelen.

De organisatie maakt duidelijk dat snel geld verdienen met afvallen leuk is, maar, dat het verliezen van kilos altijd een winst is voor uw gezondheid!


Geld verdienen met afvallen in een groep

Geld verdienen met afvallen in een groep

In de gemeente Amersfoort krijgen inwoners de mogelijkheid om geld te verdienen met afvallen. Het betreft hier een experiment om de inwoners ertoe aan te zetten om een gezonde levensstijl aan te nemen. Het verbinden van een beloning aan het doel schijnt een positieve uitwerking te hebben.

Samenwerking met gezondheidsbedrijf

De gemeente Amersfoort start het experiment in samenwerking met PluhZ. Dat is een gezondheidsbedrijf dat ervan uitgaat dat presteren in een groep extra motiveert. De proef gaat overigens in een aantal specifieke wijken van start.

Het gaat hier om wijken die bekend staan om bewoners met een minder gezonde levensstijl. Zo is er sprake van een hoog gemiddeld BMI en is er sprake van diabetes. De bewoners hoeven niet op individuele basis af te vallen, maar doen dat in een groep. Het geld verdienen met afvallen komt dan ook de gehele groep toe.

BMI als startpunt

Het BMI van de leden van de groep die uit vijf tot vijftien personen bestaat, is het startpunt. Aan het einde van de proef volgt weer een berekening van het BMI. De groep krijgt een beloning als het groepsgemiddelde van de BMI met 5% is gedaald. De beloning bestaat uit een geldelijke vergoeding.

Het is mogelijk om op deze manier 100 tot 200 euro te verdienen met afvallen. Tussen het startpunt en het eindpunt van het meten van het BMI zitten ongeveer vier maanden. Er is overigens al een succesvolle proef bij meerdere bedrijven gedaan. Daaruit is naar voren gekomen dat de beloning een stimulans is om het doel te bereiken.

Beloning voor het bereiken van het doel

Het is wel algemeen bekend dat het in het vooruitzicht stellen van een beloning een extra stimulans is om het doel te halen. Er zijn meerdere onderzoeken geweest die dat hebben uitgewezen. Een beloning werkt nu eenmaal extra stimulerend.

Daarbij is het ook duidelijk dat geld verdienen als beloning beter werkt dan andere cadeaus. Bijvoorbeeld een abonnement op de sportschool. Een geldelijke beloning geeft deelnemers de gelegenheid er zelf een bestemming voor te vinden.

Op gewicht blijven

Het is natuurlijk de bedoeling dat de deelnemers na de proef ook op gewicht blijven. Het gaat dan ook om een verandering van de levensstijl. Dat er sprake is van samenwerking in een groep is ook belangrijk. De deelnemers hebben op deze manier de mogelijkheid elkaar te steunen tijdens het proces van afvallen. Bovendien is er ook nog eens sprake van een soort van groepsdruk om niet voor elkaar onder te doen.

Het stimuleert ook om samen met elkaar actief bezig te zijn. Dat is leuker dan alleen. Wellicht dat de deelnemers na afloop van het experiment ook nog gezamenlijk activiteiten ondernemen. Het is tenslotte leuker om samen te wandelen dan alleen. Indien het experiment slaagt, is het mogelijk dat het project zich verder verspreid. Dat is althans wel het doel van Pluhz om ook in andere steden in Nederland mensen te laten afvallen en geld te verdienen. De toekomst wijst het natuurlijk vanzelf uit.